Vår verksamhet

Dofta, smaka, lyssna, se och känn

Vår verksamhet

Dofta, smaka, lyssna, se och känn

I Vinsmedjan vill vi hylla alla dina sinnen med dryckesprovningar och smakupplevelser som förstärks av musik, kultur och konst.  I våra lokaler uppvaktar vi de Åländska råvarorna och smakerna som får blomma ut i rafflande smakkombinationer.

I Vinsmedjan vill vi hylla alla dina sinnen med dryckesprovningar, smakupplevelser, musik, kultur och konst.  

Vinprovningar

Provningskvällar för blandade sällskap arrangerar vi regelbundet under perioden september till maj. Vinkvällarna utannonseras på sociala medier och på hemsidan. Under högsäsong juni-augusti kan man boka in privata mindre sällskap upp till 12 personer i vinkabinettet.

Gruppbokningar för företag, privata sällskap, arbetskamrater, familj, möhippsgäng m.fl. upp till 50 personer.

Se erbjudanden, utbud och priser under rubriken ”Vinprovningar”.

Möten och konferens

Det går fint att boka Vinsmedjan för privata tillställningar, möten och konferenser. Läs mer under fliken ”Konferens & Evenemang”.

Evenemang

Musik, konst, teater och poesi
I Vinsmedjan finns ett kabinett som även kan användas som scen till resten av lokalen. Ljudanläggning finns.

Musikkvällar
Konstaktiviteter

Poesi- och teaterkvällar
Privata tillställningar

Evenemangen utannonseras via sociala medier. 

Caféverksamhet under säsong

Under sommarsäsongen när Kvarnbo Penionat är öppet bakar Vinsmedjans konditor Laura allt bröd till pensionatets Ålandsfrukost. Efter frukostbaket bullar hon upp till dagens caféruljangs. Öppettiderna varierar beroende på vad som är på gång, men all info läggs i god tid ut på sociala medier. I vårt cafésortiment tar vi stor hänsyn till den Åländska smakskatten och till våra gästers olika dietönskemål. 

Försäljning av konst och smide

I gårdens smedja tillverkar vår konstsmed Olivia Sarling konst- och bruksföremål i järn. Hennes alster finns till påseende och försäljning i Vinsmedjan och hon tar även emot beställningar och håller kurser i mån av tid. På facebook-sidan ”Äril” kan du se mer av hennes arbeten.

Vinsmedjan har ett nära samarbete med konstagent Leila Cromwell-Morgan Lönnroth. Under året ordnas konstauktioner, kurser, utställningar, virtuellt galleri och andra konstupplevelser i gårdsgalleriet Skarpans. I galleriet finns också en liten gårdsbutik med utsökta ting.

Sweet Friday

Ibland poppar vi upp med konceptet ”Sweet Friday” där Vinsmedjan blir ett AW-café där man kan njuta av oförglömliga smakmöten mellan läckra sötbitar i kombination med magiska dessertviner. Allt i vitrinen kan även köpas hem.

Presenter och julkorgar

Till företag och privatpersoner kan man beställa Vinsmedjans presentlådor, sprängfyllda med godsaker. I lådorna finns även en överraskning från vår konstsmed Olivia, ett vintips från vår sommelier Ella och ett konstkort från vår konstagent Leila.

Det går fint att köpa presentkort på vinprovning hos oss.